Kinuskiset uunipäärynät valmistuvat alle puolessa tunnissa!

20.02.2025

Tämä makea, mutta terveellisempi vaihtoehto jälkiruoalle valmistuu alle puolessa tunnissa! Päärynät ovat herkullisia ihan sellaisenaan, mutta yhdistäppä ne Pärlansin kinuskikastikkeeseen, niin todellinen makuelämysten pilvilinna on saavutettu. Näiden lämpimien, makeiden herkkujen kanssa voi leikitellä vapaasti, sillä täytteen kanssa vain oma mielikuvitus on rajana. Kuvan alta pääset suussa sulavaan reseptiin:

AINESOSAT:

VALMISTUS:

  • Aloita pesemällä päärynät ja halkaisemalla ne pystysuunnassa kahtia.

  • Poista sitten päärynöiden puolikkaista siemenkohdat, esimerkiksi lusikkaa apuna käyttäen.

  • Täytä siemenistä jäänyt kuoppa manteli- tai hasselpähkinärouheella.

  • Valuta päärynöiden päälle vielä hunajaa ja siirrä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunin kestävään vuokaan.

  • Paista päärynöitä uunissa, 200 asteessa, noin 20-30 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä.

  • Siirrä valmiit uunipäärynät tarjoilualustalle ja viimeistele ne vielä Pärlansin kinuskikastikkeella.

Me käytimme reseptiin Pärlansin kinuskikastiketta maussa Salt Karamell eli suolainen karamelli ja se toimi päärynöiden kanssa loistavasti! Kastikkeiden suussa sulava, kermainen koostumus on jotain niin taivaallista.. Kokeile Pärlansin kinuskikastikkeita myös esimerkiksi vohveleiden, jäätelön tai kahvin seassa ja nauti.

Vinkki: lämmitä kinuskikastikkeen purkkia hetki lämpimän veden alla, näin saat kastikkeesta hieman juoksevampaa.

Kokoelmat