Opas lukulasien ostajalle

08.01.2024

Milloin lukulasit kannattaa hankkia, on kysymys joka mietityttää meistä useimpia jossakin vaiheessa elämää. Kun teksti näyttää lukiessa sumealta tai kärsit toistuvista päänsäryistä vaikkapa tietokoneella työskentelyn jälkeen, kannattaa kokeilla lukulaseja ratkaisuksi. Lukulasit auttavat kaikissa tarkkaa lähinäköä vaativissa tilanteissa – lukiessa, kirjoittaessa tai vaikkapa käsitöissä. Jos puhelimen fontti on säädetty suurimmalle, joudut jatkuvasti siristämään silmiä tai siirrellä katseltavaa kohdetta, voi lukulaseista olla sinulle apua, sillä ne suurentavat tekstiä ja muita lähellä tarkasteltavia kohteita. Tässä tekstissä autamme sinua löytämään itsellesi täydelliset lukulasit arkea helpottamaan!

Tarvitseeko minun mennä optikolle lukulasien vuoksi?

Säännöllinen näöntarkastus on osa omasta terveydestä huolehtimista, mutta lukulasien ostoon optikolla käynti ei ole välttämätöntä, mikäli sinulla on haasteita ainoastaan lähinäössä. Mikäli myös kaukonäössä on korjattavaa, suosittelemme kysäisemään asiantuntijalta suositusta juuri sinulle sopivasta ratkaisusta. Asiantuntija osaa myös tarvittaessa kertoa sinulle tarkkaan sopivan vahvuuden. Useimmissa tilanteissa lukulasien käyttöön ei kuitenkaan tarvita näöntutkimusta, vaan voit ostaa arkeasi helpottavat lukulasit kun koet ne tarpeellisiksi.

Miten valita sopiva vahvuus lukulaseihin?

Ilman näöntarkastusta sopiva vahvuus löytyy kokeilemalla. Useimmilla meistä lähinäkö heikkenee iän myötä ja alla oleva taulukko voi toimia suuntaa antavana ohjeena:


  • 40-vuotiaat: +1

  • 45-vuotiaat: +1.5

  • 50-vuotiaat: +2

  • 55-vuotiaat: +2.5

  • 60-vuotiaat: +3

  • 70-vuotiaat: +3.5

Lähde: Have A Look


Lukulaseja kannattaa aina kokeilla siihen tarkoitukseen kuin ne on luotukin – lukemiseen. Testatessasi laseja kannattaakin siis napata vaikkapa jokin tuote tai lehti, jonka lukemista voit kokeilla arvioidessasi vahvuuden sopivuutta. Mikäli lukulasien läpi katsoessa kaikki näyttää sumealta, on lukulasien voimakkuus sinulle väärä. Liian voimakkaat lukulasit voivat aiheuttaa myös päänsärkyä ja pahoinvointia.

Miten löydän kasvoilleni sopivat lukulasit?

Lukulasien vahvuus on olennainen osa silmälaseja. Sopiva vahvuus ei ole kuitenkaan ainoa lukulaseihin liittyvä seikka, joka tulisi selvittää. Myös omilla mieltymyksilläsi on merkitystä! Lukulasit ovat parhaimmillaan asuste, joka korostaa kasvonpiirteitäsi ja ihosi sävyä. Mikäli silmälasit eivät tunnu lainkaan sinun jutulta ja koet, että silmälasit tekevät ilmeestäsi lähinnä nuupahtaneen ja kasvoistasi erikoisen malliset, et todennäköisesti ole vielä kokeillut sinulle täydellisiä laseja! Lukulasien valinta ei ole aina helppo tehtävä, mutta on tärkeää, että koet lasit miellyttäviksi pitää. Tässä muutamia yleisohjeita lukulasien valintaan:

Kulmikkaat kehykset terävöittävät pehmeitä kasvonpiirteitä ja saavat kasvot näyttämään kapeammilta.

Pyöreät muodot taas voivat pehmentää vahvoja kasvonpiirteitä.

Väreissä kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia vaihtoehtoja! Perinteinen ja helppo vaihtoehto musta voi olla tyylikäs, mutta skandinaaviselle vaalealle iholle se tuo monesti hyvin paljon kontrastia – hieman samaan tapaan kuin vahva musta silmämeikki. Klassinen ruskea voikin olla monelle pehmeämpi valinta, mutta myös väreillä kannattaa leikitellä! Tanskalainen Have A Look tarjoaa hauskan, mutta tyylikkään valikoiman eettisesti valmistettuja lukulaseja lukuisissa eri väreissä.

Onko sinulla esimerkiksi luottopaita, jossa on kaunista vihreän sävyä? Kokeile miltä kaunis vihreä näyttää kasvoillasi! Tai haluatko korostaa laseilla sinisiä silmiäsi? Kaunis sininen tuo taatusti myös upeat silmäsi esiin.

Kauniit ruskeat lukulasit sopivat useimmille skandinaavisille kasvoille.
Kauniit ruskeat lukulasit sopivat useimmille skandinaavisille kasvoille.

Kuinka paljon lukulasit maksavat?

Lukulaseja löytyy runsaasti kaikista hintaluokista. Halvimmillaan lasit voi saada muutamilla euroilla ja kalleimmillaan lukulasit voivat maksaa jopa satasia. Kestävät lukulasit ovat kuitenkin investointi, joka maksaa itsensä takaisin. Kuinka turhauttavaa on huomata kesken työpäivän tai lomamatkan, että ainoat lukulasit ovat hajonneet?

Have A Lookin lukulasit ovat tanskalaista suunnittelua parhaimmillaan! Kevyet, ja hyvin muotoillut lukulasit tuntuvat kasvoilla niin kevyiltä ja mukavilta, että saatat jopa unohtaa ne kokonaan. Tyylikkäät ja mukavat lasit ovat myös ympäristöystävälliset – laadukkaat ja kestävät kehykset on valmistettu biopohjaisesta materiaalista, joka on peräisin 45 % risiinikasveista uutetusta öljystä. Linssit taas ovat kevyet ja ohuet, ja ne valmistetaan korkealaatuisesta akryylistä. Lukulasien mukana toimitetaan aina myös huopakotelo, joka suojaa laseja taaten niille pitkän käyttöiän. Huopakotelot on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista.

Ekologinen, kestävä ja tyylikäs – pakko olla myös tyyris, eikö? No ei! Kaikki Have A Lookin lukulasit maksavat ainoastaan 34,90 euroa, eli niitä raaskii ostaa useammatkin. Vaikkapa yhdet jokaiseen asuun tai jokaiseen käyttöpaikkaan – kotiin, mökille, autoon, töihin ja miksei myös käsilaukkuun. Hyvästi unohtuneet lukulasit!

Haluatko lasit itsellesi? Tutustu koko valikoimaamme täällä: Have A Look

Have A Lookin jälleenmyyjäksi? Agentur Willa M toimii Have A Lookin edustajana Suomessa. Mikäli sinä haluat nämä upeat, helposti myytävät ja showroomillamme paljon kiinnostusta herättäneet lasit osaksi valikoimaasi, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen agentur@butikwillam.fi

Kokoelmat