Sisustusideoita kesämökille pienellä budjetilla

28.06.2024

Butik Willa M:n ja Agentur Willa M:n tarina on saanut alkunsa yrittäjä Heidi Dufvan sukumökiltä Willa M:stä, joka onkin varmasti osalle tuttu somen ja mm. Suomen kaunein kesämökki -ohjelman vuoksi. Mökki on ollut suvun omistuksessa jo usean sukupolven ajan ja vuosien saatossa sitä on kunnostettu ja laajennettu rakkaudella. Useimmille kesämökki onkin paikka, johon karata arjen kiireitä, nauttia luonnon läheisyydestä ja hiiren hiljaisesta hiljaisuudesta. On ihana tunne istahtaa laiturille tai mökin jakkaralle rantaan, kuuntelemaan veden hempeää liplatusta ja lintujen laulua, ilman kiirettä tai murhetta huomisesta.

Mökki on rauhoittava paikka ja siitä usein halutaankin harmoninen myös sisustukseltaan, jotta silmä lepää siinä, missä mielikin. Tässä blogipostauksessa jaamme valikoimamme suosikkeja ajattomaan ja lempeään kesämökin sisustukseen. Nämä sisustusideat eivät vaadi suurta budjettia, mutta saat niillä silti suuren muutoksen – ajattomaan ja hyggeilyyn sopivaan tyyliin.

Varma ja suosittu tunnelman luoja on tietysti kynttilä. Klintan lempeästi tuoksuvat kynttilät luovat ihanan tunnelman kesäiltaan ja sopivat minkä tahansa mökin sisustukseen. Klintan kynttilät ovat kuin mökkeilyyn tehtyjä, sillä palanutta ainesta voit rentouttavan saunan jälkeen käyttää käsivoiteena tai hierontaöljynä. 

Jos mökiltä löytyykin enemmän kruunu- tai antiikkikynttilöitä, on Storefactoryn kynttilänjalat täydellinen valinta tunnelmaa luomaan. Neutraalit, maanläheiset sävyt käyvät kesämökin sisustukseen kuin nenä päähän.

Vinkki: kokeile täyttää Storefactoryn kynttilänjalka vedellä ja laita sinne kukkia kellumaan. Näin teet itse upean, uniikin kesäisen sisustuselementin.

Kynttilät täytyy tietysti jollain saada myös palamaan ja siihen meillä on täydellinen, sisustajan rakastama ratkaisu, nimittäin Eldstickan tulitikut. Nämä tulitikut tekevät kynttilän sytyttämisestä kaunista ja ne ovat upea, minimalistinen lisä kesämökin sisustukseen. Värejä kauniista lasipurkeista löytyy useita, mutta esimerkiksi Metsä ja Aurinko ovat raikkautta kaipaavalle mökkisisustajalle oiva vaihtoehto…

Tummempaa tunnelmaa himoitsevalle taas Musta, Ruskea ja Harmaa ovat oikea vaihtoehto. Tilaa vaikka kaikki kolme sävyä ja laita mökkiin, aittaan sekä saunaan omat pienet sisustuselementit, joista on vielä hyötyäkin!

Mökillä nautitaan tunnelman, rauhan ja hiljaisuuden lisäksi tietysti myös hyvästä seurasta ja hyvästä mökkiruoasta. Uudet perunat ja grilliruoka höystettynä ihanalla kesäisellä jälkiruoalla maistuvat aina paremmalta upeasti katetulla pöydällä.

Storefactory Flora sarjan kulhot, lautaset ja tarjoiluastiat yhdistettynä saman merkin kesäisiin mansikkaservetteihin saavat jokaisen mökkivieraan ihastumaan. Astiastoa on saatavilla neutraaleissa, ajattomissa sävyissä beigenä, harmaana ja valkoisena ja ne ovat kestävää keramiikkaa eli mökin astiastoa ei ihan heti tarvitse uusia! Uniikin astioista tekee mattamainen ulkopinta ja kiiltävä, lasitettu sisäpuoli. Tutustu näihin upeuksiin lisää verkkokaupassamme.

Kesämökin sisustamisessa myös tekstiileillä on suuri rooli ja ne usein luovatkin mökin kokonaisvaltaista tunnelmaa. Pelkällä keittiö- tai pöytäliinalla tekee jo ison muutoksen mökin sisätilojen ulkonäköön ja sen huokuvaan sanomaan. Storefactoryn tekstiileillä luot pirteän, mutta ajattoman varsinkin rannassa olevalle mökille sopivan tunnelman. Raidat tuovat ihanan merimies vaikutelman ja rauhoittavat mieltä sekä ajatuksia, tuoden samalla pienen modernin vivahteen.

Kokonaisuudessaan mökin sisustuksen kuuluu olla juuri omannäköinen ja tietysti sellainen, että siellä on mukavaa viettää aikaa perheen ja läheisten kanssa. Tutustu kaikkiin ajattomiin sisustustuotteisiimme verkkokauppamme puolella ja löydä ne juuri sinun näköisesi mökin tunnelman tuojat. Ihanaa mökkikesää!

Kokoelmat